مدارس کشور به فناوري رسوب زدايي در تاسيسات حرارتي مجهز ميشوند

 

به منظور بهينه سازي مصرف انرژي و کاهش هزينه هاي تعمير، مدارس کشور به دستگاههاي رسوب زداي در تاسيسات حرارتي و پکيجهاي شوفاژ ديواري مجهز شده است.

امروزه فلزات مختلفي به طرق گوناگون در ساختمانها به کار ميروند و به همين دليل، مسئله خوردگي در ساختمانها گستره وسيعي را در برميگيرد. داود صفايي، مديرعامل شرکت فناور به رشد، با تاکيد بر اهميت مقابله با معضل خوردگي و زنگ زدگي فلزات در تاسيسات ساختماني گفت: «نيمي از مشکلات بويلر كه منجر به خروج آن از مدار ميشود، مربوط به خوردگي آب است و رسوبگذاري از سمت داخل علاوه بر كاهش بازده بويلر باعث فعال شدن مكانيزمهاي مختلف خوردگي ميشود. تنها عاملي كه سبب محافظت لوله هاي فايروال از سمت آب ميشود، تشكيل لايه نازک مگنتيت است. در موقع بروز اين پديده بايد ديگ بخار بهصورت اضطراري متوقف و تعمير شود. براي اينکه از توقفهاي اضطراري ديگهاي بخار بنا به دلايل فوق جلوگيري شود، بديهي است شرايطي را بايد به وجود آورد كه باعث جلوگيري از تشكيل رسوبات و نيز خوردگي فلزات شود.»

صفايي با اشاره به اينکه پديده خوردگي سالانه صدها ميليارد تومان خسارت به صنايع بزرگ، متوسط و تاسيسات ساختماني کشور وارد مي سازد، از دستيابي به فناوري ضدرسوب الکترونيکي در کشور خبر داد و گفت: «اين روش با ايجاد ميدان انرژي نوساني با استفاده از امواج راديويي کمبسامد و با شکل امواج مربعي که فرکانس آن بين 1500 تا 120 هزار بار در ثانيه مولکولهاي آب را به ارتعاش درميآورد، ساختار بلوري و منظم کلسيم و منيزيم دچار تغييرات ميشود و «کلسيت» به «آراگونيت» تبديل ميشود. آراگونيت گونه اي از کربنات کلسيم است که در محلول به حالت معلق باقي ميماند و به سطح لوله ها و مخازن نمي چسبد.»

توليد پالس نوري فوق کوتاه ليزري به روش قفل مدي امکانپذير شد

قفل مدي (Mode - locking) تکنيکي در اپتيک است که توسط آن ليزر ميتواند پالسهايي از نور در مدت کوتاه پيک وثانيه و فمتوثانيه توليد کند. پايه اين تکنيک رابطه فاز ثابت بين حالتهاي طولي از کاواک تشديدگر ليزر است که اگر تعداد زيادي مد طولي با فرکانسهاي کمي متفاوت به طور همفاز با يکديگر ترکيب شوند، پالسي با طول زماني بسيار کوچک به دست خواهد آمد. در اين حالت، در جاهايي که بيشينه هاي اين مدها روي يکديگر قرار ميگيرند، تداخل سازنده رخ ميدهد و پالسي با توان قله بالا و پهناي زماني بسيار کوچک به دست ميآيد.

قفل مدي روشي در اپتيک است که با آن ميتوان پالسهاي ليزري فوق کوتاه با پهناي زماني در مرتبه پيکوثانيه 10 - 12 و فمتوثانيه توليد کرد. پايه اين روش، القاي يک رابطه فازي ثابت ميان مدهاي کاواک ليزري است. تداخل ميان اين مدها، به توليد قطاري از پالسهاي ليزري فوق کوتاه مي انجامد. به ليزرهايي که بر پايه اين روش کار ميکنند، ليزرهاي قفل مدي يا ليزرهاي قفل فازي گفته ميشود.

در مواردي که مدهاي تداخل کننده با يکديگر به طور غيرهمفاز تداخل کنند، مدها به يکديگر قفل نميشوند و خروجي ليزر به صورت موج پيوسته بسيار نويزي درخواهد آمد.

براساس اين گزارش، ستاد توسعه فناوريهاي ليزر، فوتونيک و ساختارهاي ميکروني معاونت علمي، با رويکرد شکلدهي به بازار ليزر، جهت دهي به سامانهاي از عرضه کنندگان و همچنين تامين و تخصيص منابع و مشروعيت بخشي به فناوري ليزر فوتونيک و ساختارهاي ميکروني در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري مشغول به کار است.

منبع: مجله دانش بنیان

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZCRe